De Toekomst

Mogelijk geen Ronaldo tegen Ajax in CL

Cristiano Ronaldo wordt mogelijk door de UEFA geschorst, omdat de Portugees een obsceen gebaar maakte nadat hij de 3-0 tegen Atlético Madrid maakte. De aanvaller van Juventus moet dus door een eventuele schorsing minstens één duel tegen Ajax aan zich voorbij laten gaan. ‘De Oude Dame’ moet het namelijk opnemen in de kwartfinales van de Champions League tegen de Amsterdammers.

Ronaldo maakte na zijn treffer een gebaar naar zijn zaakje toe. Dit deed hij, omdat Atlético-trainer Diego Simeone ook hetzelfde gebaar maakte na de 2-0 van Diego Godin in de heenwedstrijd in Madrid. Met dit opmerkelijk gebaar wilde Simeone en Ronaldo laten zie dat hun team ‘cojones’, oftewel ballen had getoond tijdens de wedstrijd. Atlético Madrid had de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. Door deze nederlaag moest Juventus dus thuis ruim winnen om alsnog door te gaan in de Champions League. De 34-jarige Portugees kreeg het met zijn drie doelpunten dus voor elkaar.

De UEFA gaat zich aankomende donderdag met deze zaak bezighouden. Juventus-directeur Pavel Nedved is niet bang dat Ronaldo geschorst wordt: ‘zoiets gebeurt op het veld. Hij deed dat, omdat hij in Madrid was beledigd door de fans van Atlético.’ Simeone ontliep door dit gebaar een schorsing, maar kreeg wel een geldboete van 20.000 euro.

De heenwedstrijd tegen Ajax wordt op woensdag 10 april om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena gespeeld. De return wordt op dinsdag 16 april eveneens om 21:00 uur afgewerkt in Turijn.

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son