Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Mogelijk winters vertrek Van de Beek

Donny van de Beek staat de afgelopen dagen in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. De club wil deze maand nog een poging wagen om Van de Beek aan te trekken en zo Real Madrid van zich af te schudden, aldus Voetbal International.

Van de Beek heeft afgelopen jaar met Ajax een geweldig seizoen gedraaid en het is dan ook logisch dat allerlei grote clubs aan hem trekken. De Engelse topclub moet wel flink in de buidel tasten, want het prijskaartje bedraagt naar verluidt vijftig miljoen euro. De uitschakeling van Ajax in de Champions League biedt United de uitgelezen mogelijkheid om Van de Beek deze maand al over te nemen, maar een transfer in de zomer ligt meer voor de hand.

De Oranje-international heeft nog een contract in Amsterdam tot medio 2022. Vorig seizoen was Van de Beek goed voor zeventien doelpunten en dertien assists in 57 wedstrijden en dit seizoen staat de teller voor doelpunten en assists gelijk, namelijk op acht in 26 wedstrijden. Hieruit kan niet anders worden geconcludeerd dan dat Van de Beek zonder meer een belangrijke pion is in de selectie van Erik ten Hag.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son