Ajaxinside.nl

De mogelijke tegenstanders van Ajax in de tweede voorronde van de Champions League zijn definitief bekend. De Amsterdammers worden op 19 juni gekoppeld aan Sturm Graz (Oostenrijk) of PAOK Saloniki (Griekenland). Tot op heden was er onduidelijkheid gezien de ontwikkelingen in de Franse competitie. 

Door de zege van Atlético Madrid in de finale van de Europa League, plaatst de nummer 3 uit de Franse competitie zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League waardoor de Ligue 1 geen invloed meer heeft op de loting. Hierdoor schuiven de Turkse en Tsjechische competitie automatisch door van de tweede naar de derde voorronde Champions League.

Mocht Ajax de derde voorronde Champions League behalen, is het nog afwachten of de Amsterdammers een geplaatste status hebben. Dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in de Turkse competitie. Als Fenerbahçe, Galatasray of Istanbul Basaksehir tweede wordt, heeft Ajax wel een geplaatste status. Grijpt Besiktas de tweede plek, dan niet. Alles wordt dit weekend beslist in de laatste speelronde.