Loting Champions League

Mogelijke tegenstanders Ajax in voorronde Champions League

Hoewel niet alle Europese competities zijn uitgespeeld, is er na afgelopen weekend meer duidelijkheid over de mogelijke tegenstanders van Ajax in de voorronde Champions League. Ajax begint in de tweede voorronde Champions League waarin het zeker is van een geplaatste status. Sturm Graz (Oostenrijk) is één van de mogelijke tegenstanders. Uit Tsjechië komt de andere mogelijke tegenstander. Op dit moment is dat Slavia Praag die theoretisch gezien nog kunnen worden ingehaald door Sigma Olomouc en Jablonec.

De zwaarst mogelijke tegenstander komt echter uit Turkije, waar nog volop wordt gespeeld voor de tweede plek. Bij de huidige stand kan Ajax Istanbul Basaksehir loten, maar dit kan nog veranderen in Fenerbahçe dat ook nog aanspraak maakt op de tweede plek. Tot slot strijdt ook Besiktas nog om die plek, maar omdat Besiktas een hogere clubranking heeft, zullen zij een geplaatste status krijgen. In geval Besiktas tweede wordt, zal Ajax niet een Turkse club kunnen loten, maar het Griekse PAOK Saloniki.

Derde voorronde Champions League
Als alle geplaatste ploegen, gebaseerd op de huidige standen in Europa, uit de tweede voorronde zich plaatsen voor de derde voorronde Champions League, dan wordt het karwei om verder te komen alweer een stuk lastiger. Op dit moment zou Ajax dan een ongeplaatste status hebben bij de loting en daarmee zou het stuiten op Benfica, FC Basel, Dynamo Kiev of Olympique Lyon. Er is echter nog één kans dat Ajax wel een geplaatste status krijgt, en dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in de Franse competitie.

Olympique Marseille kan Lyon nog inhalen in de competitie met nog één wedstrijd te gaan en slechts één punt achterstand. Als Marseille voorbij gaat aan Lyon, dan neemt Ajax de geplaatste status van Lyon over op basis van clubranking, want Ajax staat daarin boven Marseille. In geval van een geplaatste status in de derde voorronde Champions League, kan Ajax de volgende clubs treffen: Olympique Marseille, PAOK Saloniki, Spartak Moskou of Standard Luik.

Nogmaals: bovenstaande is gebaseerd op de huidige standen in de competities en ervan uitgaande dat de geplaatste ploegen doorgaan.

Vierde voorronde Champions League
Uiteindelijk worden de vier winnaars uit de derde voorronde ook aan elkaar geloot en daarvan gaan twee clubs door naar het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.