Morten Olsen: ‘Eriksen niet klaar voor basisplek’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 mei 2012 13:20 – Bron: Voetbalprimeur

Morten Olsen zal Christian Eriksen geen basisplek geven tijdens het EK. Althans, dat is hoe de bondscoach er nu over denkt. Tijdens de met 1-3 verloren oefeninterland tegen Brazilië begon de Ajacied wel. “Maar als ik mijn sterkste elf op had kunnen stellen, dan had hij niet gespeeld. Hij was er nog niet klaar voor”, stelt Olsen. “Christian was niet scherp. Hij voelde het zelf, iedereen kon het ook zien”, vervolgt de voormalig trainer van Ajax.

Olsen wil hem duidelijk niet in het diepe gooien. “We hoopten dat hij er klaar voor zou zijn, zodat we op hem konden bouwen. Want we geloven wel in hem”, laat hij weten. “Gelukkig hangt het nationale team niet alleen aan Christian vast. Soms wordt er een beroep op hem gedaan. De ene keer gaat het goed, de andere keer minder. Hij moet stabieler worden. Dat is waar we naartoe willen”, aldus de bondscoach van Denemarken.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.