Hakim Ziyech

Mossou: “Niemand bij Ajax die hem noemenswaardig beschermde”

Na de 3-0 verloren uitwedstrijd tegen PSV was de landstitel voor Ajax definitief uit het zicht. Enkele tientallen Ajax-fans wachtten de teruggekeerde spelersbus van Ajax op in Amsterdam. Hakim Ziyech werd bij het uitstappen geduwd en geïntimideerd. Volgens Sjoerd Mossou, de columnist van het Algemeen Dagblad voelt de 25-jarige Ajacied zich door de fans en door de clubleiding in de steek gelaten.

“Al snel werd hij letterlijk in de hoek gedrukt, uitgescholden en geïntimideerd. Vanuit Ajax bleef het sindsdien stil. Geen aangifte. Geen harde boodschap van terug in jullie hok. Geen mededeling in een handvol heldere volzinnen, over dat Ajax dit soort debielengedrag onder geen beding accepteert en dat iedereen met zijn klauwen van Hakim Ziyech moet afblijven”, zo schrijft de journalist in zijn column.

Mossou vindt dat de clubleiding op menselijk gebied heeft gefaald door zich niet duidelijker tegen de protesterende fans uit te spreken. “Niet zozeer omdat hij zichzelf niet kan redden, wel uit moreel, menselijk, principieel oogpunt. Het is nu acht maanden en een week geleden dat Abdelhak Nouri neerviel op een voetbalveld in Oostenrijk. Ziyechs boezemvriend, gevoelsmatig zijn kleine broertje, ligt sindsdien zwaar gehandicapt in een ziekenhuisbed. Op zich is het menselijk dat soms te vergeten, zeker in de vluchtige wereld van het voetbal. Het tempo der dingen raast door.”

Mossou ziet in dat Ziyech niet echt een open en vriendelijke jongen is, maar hij blijft een mens van vlees en bloed. “Eerst werd hij uitgefloten door een deel van de Ajax-fans. Daarna werd hij belaagd op een parkeerdek in het halfdonker en was er niemand bij Ajax die hem noemenswaardig beschermde. Dat Hakim Ziyech zich ongelooflijk in de steek gelaten voelt, lijkt me nogal wiedes”, aldus de supporter van NAC Breda.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.