‘Na afgelopen zondag was iedereen hier echt aan toe’

1462917091

Ajax A1 is kampioen van Nederland geworden! Het hoogste jeugdelftal van de Amsterdammers was in een beslissingsduel tegen de leeftijdsgenoten van PSV met 1-0 te sterk. Abdelhak Nouri maakte de enige treffer van de wedstrijd. “Na afgelopen zondag was iedereen hier echt aan toe”, stelt trainer Gery Vink na afloop. “Dit was een zeer verdiende overwinning. Ik ben ontzettend trots op de jongens en de staf.”

Nouri hoopt dat Ajax A1 de club enigszins compenseert voor het missen van de landstitel met het eerste elftal. “Helaas hadden we slecht nieuws zondag, maar we zijn één club met één taak. Wij zijn nu kampioen, dus iedereen is kampioen”, zegt de matchwinner optimistisch. Vink voegt daaraan toe dat het belangrijk is dat Ajax door de winst ook weer in de Youth League speelt. “Hier staat de gelukkigste trainer in de wereld.”

Opstelling Ajax A1:
De Lange; Mazraoui (80′ Matusiwa), Zeefuik, Bergsma, Blöte; Nouri, Eiting, De Wit; El Idrissi (71′ Walian), Dolberg (91′ Sierhuis) en Dekker  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.