Ajax won woensdag met 7-0 van Spakenburg, Siem de Jong maakte een hattrick, maar na afloop ging de meeste aandacht toch uit naar Naci Ünüvar. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd en luisterde zijn invalbeurt op een doelpunt door een strafschop op te eisen die hij zelf versierde. “Ik vroeg gelijk aan Klaas of ik ‘m mocht nemen. Hij zei gelijk: jij neemt ‘m. Dat was echt een mooi moment. Mooi dat iedereen het mij gunt en iedereen was blij voor me”, zegt hij tegenover FOX Sports.

Ünüvar wist dat zijn debuut voor de hand lag. “Omdat het een bekerwedstrijd is. Een grote kans dat het een grote uitslag zou worden en dan is de kans ook groot dat je je debuut kan maken. Dus ik had ook veel mensen uitgenodigd.” Afgelopen maandag speelde hij nog met Jong Ajax mee. “Dat was prima. Daar gespeeld en gewonnen en vandaag mijn debuut gemaakt en gescoord. Mooier kan het niet. Mijn doel was om op mijn zeventiende mijn debuut te maken en nu is het mijn zestiende. Heel mooi.”

De aanvallende middenvelder werd ook gevraagd naar de vergelijking met Appie Nouri. “Op social media zie ik dat veel voorbij komen, dat is mooi om te zien. Ik heb hem wel veel zien spelen, maar ook heel veel filmpjes gekeken vroeger. Hij deed geniale dingen.” Ook Hakim Ziyech is een groot voorbeeld voor Ünüvar. “Zijn trap, zijn inzicht… hij kan anderen makkelijk één op één zetten, kan een doelpunt maken, werkt heel hard. Hij is een fantastische speler.” En wanneer hoopt hij weer in actie te komen voor het eerste? “Ik blijf elke training alles geven en dan zien we wel.”