NEC blijkt niet opgewassen tegen Ajax

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 23 augustus 2015 16:29 – Bron: Ajaxinside

Na winstpartijen tegen AZ (0-3) en Willem ll (3-0) heeft Ajax ook NEC verslagen. In Nijmegen wisten de Amsterdammers opnieuw niet te imponeren, maar werden de drie punten wel binnengehaald. Arek Milik maakte aan het begin van de tweede helft de o zo belangrijke 0-1 met een hard schot van afstand en in de slotfase zorgde een eigen goal van Van Eijden voor de eindstand: 0-2.

1414520764

Vanaf het eerste fluitsignaal had Ajax door dat promovendus NEC wat zenuwachtig was voor het treffen met de recordkampioen. De ploeg van Frank de Boer was dan ook van plan direct toe te slaan in de Goffert en via Davy Klaassen lukte dat bijna. De aanvoerder stuitte al snel op doelman Halldorsson. Na ruim een kwartier spelen diende de volgende behoorlijke mogelijkheid zich aan. Deze keer was het Arek Milik die alleen op de goal af ging, tegen de keeper aanschoot en in de rebound de paal raakte.

Een doelpunt kwam er echter niet, ook niet met een fraaie vrije trap van Lasse Schöne, die uiteindelijk op het dak van het doel belandde. Schöne en Ricardo van Rhijn kregen vandaag de kans zich te laten zien in de basis, wat ten koste ging van Kenny Tete en Daley Sinkgraven. In het vervolg van de eerste helft schudde NEC de zenuwen wat van zich af en kwam het een aantal keer tot wat kansjes, maar tot echt gevaar leidde het niet.

Na rust was het al snel raak. Schöne dribbelde op de as van het veld en gaf de bal mee aan Milik, die vervolgens hard uithaalde: 0-1. Doelman Halldorsson zag er niet al te best uit bij deze openingsgoal. Het doelpunt gaf de voetbalsupporter wat hoop, na een gezapige eerste helft. Het zou er echter niet beter op worden na de 0-1. NEC was nog onmachtiger na het uitvallen van spits Emilsson en Ajax, dat liet de bal rustig rond gaan, was veelvuldig onnauwkeurig in de passing. Een kwartier voor tijd ging Frank de Boer dan ook goed tekeer langs de lijn, na de zoveelste verkeerde pass.

Toch kwam er nog een tweede Ajax doelpunt. Klaassen bediende de ingevallen Sinkgraven aan de rechterkant, die de bal voorgaf op Milik. De Poolse spits kon echter niet voorkomen dat NEC-verdediger Van Eijden als eerste bij de bal kwam en in eigen doel werkte: 0-2.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn (79. Tete), Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; El Ghazi (72. Sinkgraven), Milik, Schöne (72. Fischer).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.