Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 24 juni 2010 22:35 – Bron: Ajaxinside.nl

Nederland heeft ook haar laatste poulewedstrijd op het WK gewonnen. Oranje won met 2-1 van Kameroen, dat al uitgeschakeld was. Namens het Nederlands elftal vonden Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar het net, Samuel Eto’o vond vanaf elf meter de weg langs Maarten Stekelenburg. Door de zege is Slowakije de volgende opponent.

Het spel van Nederland was nog altijd niet om over naar huis te schrijven. Gregory van der Wiel bleef op de bank zitten. De Ajacied stond op scherp en werd vervangen door Khalid Boulahrouz. Voor rust kregen Van Persie, Van der Vaart en Kuijt kansen. De Arsenal-spits maakte voor rust de 1-0, door een diagonaal schot door de benen van de doelman te mikken.

Na rust zakte Nederland meer in. Kameroen creëerde enkele kansen en nadat een vrije trap op de hand van Van der Vaart belandde kregen de Afrikanen een strafschop. Eto’o schoot de bal langs Stekelenburg, die er net niet aankwam. Na de 1-1 kwamen Huntelaar en Robben binnen de lijnen. De Groninger schoot een bal even later op de paal, waarna Huntelaar vanuit een moeilijke hoek raak schoot. De ontlading bij het tweetal was groot. Nederland speelde het duel daarna professioneel uit.  

Reageren op dit bericht