Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 augustus 2016 10:41 – Bron: Ajax TV

Nemanja Gudelj is niet te spreken over de wanvertoning van Ajax bij FK Rostov. “Dit was gewoon een kutavond”, aldus de Serviër na afloop van de 4-1 nederlaag in gesprek met Ajax TV. “We hebben van tevoren dingen afgesproken. Eén van die dingen was dat wij zouden laten zien dat wij de Champions League liever wilden bereiken dan de tegenstander. Dat is geen moment te zien geweest.”

“Het heeft er geen moment ingezeten. We hebben als ploeg met schijt in de broek gespeeld. Hoe het komt, weet ik niet. Ik denk dat wij vandaag op volwassenheid zijn afgetroefd. Zij zaten overal bovenop en wij speelden zonder lef, speelden te vaak de lange bal en dan ga je hun spelletje meespelen. Dan verlies je het tegen deze jongens. We speelden een beetje kinderachtig voetbal.”

Dat Ajax verliest, is tot daar aan toe voor Gudelj. “Het zure is dat je op deze manier verliest. Dat kan gewoon niet. Als je dan zo speelt als in de thuiswedstrijd tegen Rostov, dan zal je weinig mensen horen klagen denk ik. Maar dit mag niet gebeuren. We moeten elkaar als spelers nu in de ogen aankijken en eerlijk zeggen wat er beter moet. We moeten geen verstoppertje spelen.”