Nemanja Gudelj: ‘Het was af en toe billenknijpen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 september 2016 22:20 – Bron: FOX Sports

1472114449

Nemanja Gudelj is blij met deze van Ajax op Standard Luik. Toch is hij kritisch op het spel na rust. “De eerste helft waren we dominanter en was het voetballend redelijk goed. In de tweede helft werd het minder en kregen zij meer kansen, toen was het af en toe billenknijpen. Alsnog creëren we een aantal kansen, als je daaruit scoort, beslis je de wedstrijd. Dat laten we na. Anders is het een stuk makkelijker voetballer, nu bleven zij erin geloven.”

De Serviër speelde in plaats van de geschorste Hakim Ziyech. Hij lijkt zijn basisplek kwijt te zijn, maar blijft strijdbaar. “Ziyech is niet mijn enige concurrent, ik kan op alle drie posities op het middenveld spelen”, zegt hij tegen FOX Sports. “We hebben een middenveld met veel spelers in de selectie. Ziyech is een creatieve speler, een totaal andere voetballer dan ik. Wij kunnen ook uitstekend samen voetballen.”

Tegen Standard Luik vormde Gudelj het middenveld met Lasse Schöne en Davy Klaassen. Hij is tevreden over de samenwerking met het tweetal. “Dat ging goed. We hebben vaker met elkaar samen gespeeld, alleen Schöne met de punt naar achteren is nieuw. Hij zoekt vaak de voetballende oplossing, dat is altijd fijn. Hij doet het goed en er kwamen een aantal goede voetballende combinaties uit.”

De kans dat Gudelj komend weekend weer uit de basis verdwijnt, is redelijk groot. Hij is niet blij met zijn nieuwe rol. “Dat is nooit leuk, maar je moet blijven werken en je terugknokken”, stelt de Ajacied. “Het is zwaar. Je bent teleurgesteld, maar je moet verder. Ik ben geen achttien jaar meer, ik raak niet snel van slag. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we winnen en dat hebben we gedaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.