Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 20 augustus 2015 22:26 – Bron: FOX Sports

Ajax won donderdagavond met 1-0 van FK Jablonec. Een resultaat waar Nemanja Gudelj gematigd tevreden over is. “Je wint, dat is het belangrijkste. En we krijgen geen goal tegen, maar het liefst win je met iets grotere cijfers”, aldus de Serviër in gesprek met FOX Sports. Hij weet dat de tweestrijd nog niet gespeeld is en dat de wedstrijd in Tsjechië zwaar wordt. “Het wordt lastig, maar we moeten van ons eigen kracht uitgaan en proberen te scoren.”

Ajax had in de Amsterdam ArenA moeite om kansen te creëren. “Het is moeilijk. Zij staan eigenlijk met tien man rond de zestien, dan is het moeilijk om er doorheen te komen. We moesten ook zorgen dat de restverdediging goed bleef staan, zodat je niet teveel kansen weggeeft. Zij willen je uit de tent lokken en in de omschakeling kansen creëren. Wij moeten het geduld opbrengen en wachten tot de kans komt.”

Na de goal van Arek Milik leek de ploeg op twee gedachten te hinken. De nul verdedigen, of gaan voor een twee doelpunt. Wie neemt daarin het voortouw? “Matuurlijk is Davy een leider en ik probeer een leider te zijn. Alleen uiteindelijk doe je het als team. Je wilt toch op zoek naar de 2-0 en de score verder uitbreiden. We hoopten dat zij er meer uitkwamen zodat er meer ruimte zou komen te liggen, maar zij bleven met tien man achterin staan.”