Neres: “Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor Ajax”

David Neres werkt nog altijd aan zijn herstel. De Braziliaanse Ajacied bleef lang last houden van een knieblessure, maar de international lijkt nu weer op de goede weg: “Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg.”

“In eerste instantie leek het een hele simpele blessure, maar gedurende mijn herstel werd het steeds ingewikkelder en traden er complicaties op”, zegt Neres in gesprek met Ajax.nl. De 23-jarige aanvaller raakte op 5 november van vorig jaar in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea (4-4) geblesseerd.

De blessure leek op het eerste gezicht niet zo ernstig. “Elke keer als ik terugkeerde op het veld kreeg ik een terugslag. Dat maakte mijn herstel ook zo moeilijk. Ik trainde onwijs hard en deed er alles aan om terug te keren, maar ik boekte geen progressie”, aldus de voormalige speler van Sao Paulo.

Neres had het moeilijk om aan de zijlijn toe te moeten kijken hoe ook Ajax met zichzelf worstelde: “Elke speler wil spelen. Voor mij was dat niet mogelijk en daarom kon ik soms ook niet mezelf zijn.”

Ondertussen kijken club en speler naar het komende seizoen. Hij verwacht klaar te zijn als het nieuwe seizoen begint. “Nu kan ik rustig mijn knie ‘optrainen’. Ik heb enorm veel krachttraining gedaan en dat heeft geholpen. Ik hoop het volgend seizoen weer goed te gaan doen voor de ploeg”, zo besluit Neres.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.