Nick Viergever

Nick Viergever: ‘Hier zat alles in’

Nick Viergever was in de return tegen Schalke 04 één van de beste Ajacieden op het veld. De linksback is opgelucht en ongelooflijk blij. “Wat een wedstrijd, hier zat alles in. Die ontknoping, wat een gekkenhuis. Iedereen is blij, het is een enorm feest”, zegt hij na afloop tegenover RTL. “In de rust van de verlenging zeiden we dat we alles of niets zouden gaan spelen. We hadden de overtuiging dat we met één goal door zouden zijn.”

Viergever kreeg de doorslaggevende 3-1 op zijn naam. “Hij schiet ‘m tegen mij aan, ik zette vol een blok. Ik weet niet eens hoe de bal erin ging, iedereen viel over me heen en rende naar het uitvak. Dat was gaaf.” Hoe het kan dat Ajax nog zo in de problemen kwam, weet hij niet. “We hadden een fantastisch resultaat, we wisten dat zij zo zouden spelen, maar we waren angstig om te voetballen. Na een kwartier gingen we beter spelen en kregen we wel mogelijkheden, maar speelden we het slecht uit. We maakten vaak de verkeerde keuzes. Maar we hebben wel karakter getoond, strijden tot de laatste minuut.”

Bron:
RTL

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.