Nick Viergever: ‘We waren agressief’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 februari 2017 22:20 – Bron: FOX Sports

1481830455

Nick Viergever werd matchwinner tegen Legia Warschau. Dankzij zijn doelpunt plaatste Ajax zich voor de achtste finales van de Europa League. Hij was enorm blij met zijn goal en dat was te zien bij het juichen. “Als je niet vaak scoort dan zie je de pure emotie”, stelt hij in gesprek met FOX Sports. Viergever was wederom linksback. “Dat is wel wennen, maar ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen. Ik ben natuurlijk centrale verdediger, maar ik probeer mijn steentje bij te dragen.”

Over het spel was Viergever kritisch. “Als je zelf de kansen niet maakt, zie je dat de bal bij hun nog een keer goed kan vallen. Dat was tegen Vitesse ook zo, een beetje hetzelfde liedje.” Toch zag hij ook positieve punten. “We waren agressief, konden goed druk zetten. Het baltempo kon wel iets hoger in de eerste helft, maar we waren wel geduldig en kwamen over de zijkanten goed door. We kregen een paar goede kansen. In de tweede helft wilden we doorgaan en dan is het leuk dat je vroeg scoort.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.