Nicolai Boilesen: ‘Geld vormt voor mij geen motivatie’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 januari 2016 16:05 – Bron: Ekstra Bladet

1385635525

Nicolai Boilesen is op z’n zachtst gezegd niet blij met de situatie bij Ajax. Afgelopen zomer wilde hij vertrekken en weigerde zijn contract te verlengen. Frank de Boer reageerde daarop in media verbaasd, omdat Ajax hem het maximale salaris heeft aangeboden dat de Amsterdammers hanteren. “Er wordt een compleet verkeerd beeld van mij geschetst in de media. Het is gewoon niet waar dat geld voor mij op de eerste plaats staat”, stelt Boilesen in gesprek met Ekstra Bladet.

Het is de eerste keer dat de Deense linksback publiekelijk ingaat op de ontstane situatie. “Ik heb alleen aangegeven dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Ik wil iets nieuws proberen. Na het winnen van vier landstitels in 5,5 jaar tijd, leek mij het juiste moment hiervoor aangebroken. Nogmaals, geld vormt voor mij geen motivatie. Daar ben ik verder ook helemaal niet mee bezig. Als er deze winter niets gebeurt, kijk ik in de zomer verder. Het belangrijkste is dat ik rustig blijf en niet in paniek bij een nieuwe club teken.”

Tot die tijd zal Boilesen het moeten doen met trainingen, want de Deen maakt geen deel uit van het eerste elftal en De Boer wil niet dat hij jeugdspelers in de weg loopt door bij Jong Ajax te spelen. “Ik ben uit het eerste elftal gezet. Ik mag niet eens meer ontbijten met mijn ploeggenoten. Wat het eerste elftal van Ajax betreft besta ik niet meer. Dat is voor mij een bittere pil om te slikken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.