Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 januari 2015 21:00 – Bron: Ajax.nl

Nicolai Boilesen herstelt momenteel in Qatar van zijn knieblessure die hij opliep in Parijs tegen Paris Saint Germain. “Het liefst doe ik zo snel mogelijk weer aan alles mee, maar ik moet ook oppassen, niet te veel risico nemen. Het is nu zes weken geleden. De schatting was dat ik er tien tot twaalf weken uit zou zijn. Als het negen weken is, is dat mooi, maar als het er elf zijn, is dat ook oké. Ik lig dan nog altijd op schema”, aldus de Deen op de clubsite van Ajax.

Hoewel nog niet fit, blikt hij vast vooruit op de tweede seizoenshelft. “PSV heeft meer punten gepakt, dat klopt. Maar het gaat niet om het winterkampioenschap, het gaat erom wie er in mei de schaal in de lucht mag houden. Wij hebben de afgelopen jaren bewezen altijd na de winterstop pas echt goed in ons ritme te komen. Wij zijn gewend grote wedstrijden te spelen. Als je voor Ajax speelt, hoor je voor geen één club bang te zijn. Niet voor PSV, maar ook niet voor Barcelona.”

De international gaat dan ook vol vertrouwen de komende maanden in om historie te schrijven: vijf keer op rij kampioen worden van Nederland. “Als wij doen wat we altijd doen, vasthouden aan onze eigen filosofie, is de kans groot dat we onze vijfde landstitel op rij veroveren.”