Nicolai Boilesen: ‘Nooit een echte aanbieding gekregen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 maart 2017 09:41 – Bron: De Telegraaf

1385635525

Oud-Ajacied Nicolai Boilesen treft aanstaande donderdag met FC Kopenhagen zijn voormalig werkgever in de Europa League. De manier waarop Boilesen is vertrokken uit Amsterdam, was niet bepaald door de voordeur. In gesprek met De Telegraaf doet hij zijn verhaal over de situatie onder Frank de Boer. “Ik heb er destijds niet zoveel over gezegd, omdat ik het idee had dat het toch niet uitmaakte wat ik vertelde.” Volgens De Boer had Boilesen een riant aanbod om zijn contract te verlengen geweigerd, waarop hij uit de selectie werd verbannen.

“Er werd een beeld van mij gecreëerd dat ik heel veel geld wilde hebben. Terwijl ik nooit een echte aanbieding heb gekregen. Ik had een afspraak met de trainer dat ik na dat seizoen weg mocht. Vervolgens hadden we een gesprek van vijf minuten, waarin werd gezegd dat ik toch niet mocht vertrekken. Ik zei: ’we hebben toch een afspraak’. Toen werd naar buiten gebracht dat ik meer geld wilde hebben en dat zij daarom niet met mij wilden verlengen. Terwijl dat helemaal niet zo zat”, aldus de uitleg van de linksback.

Boilesen wilde simpelweg vertrekken uit Amsterdam en zat niet te wachten op contractverlenging. En dat was in zijn ogen zijn goed recht. “Ik heb duidelijk gezegd dat ik geen aanbieding wilde. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dat had niets te maken met de club, de fans of het feit dat ik mezelf te goed vond. Ik heb bij Ajax zes geweldige jaren gehad en kan niets vervelends over die club zeggen. Maar ik werd neergezet als een geldwolf. Toen ik 17 jaar was kon ik naar veel grotere clubs dan Ajax, qua naam en qua geld. Pas de dag dat ik bij Ajax tekende wist ik wat ik zou gaan verdienen. Geld is nooit een drijfveer geweest.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.