Nicolai Boilesen heeft ruim een jaar lang moeten revalideren van een hamstringblessure. Afgelopen zondag zat hij eindelijk weer bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. “Ik vond het fijn om weer een paar dagen samen met de jongens naar een wedstrijd toe te leven. Uiteraard heb ik dat de afgelopen periode ook met Jong Ajax gedaan, maar dat is toch net even anders”, legt hij uit.

Frank de Boer koos er echter niet voor om de Deen in te brengen. “Natuurlijk had ik hier in Groningen nog wel minuten willen maken, maar het liep anders. Toch ben ik vooral blij dat ik eindelijk weer bij de groep zat. Dat heeft me goed gedaan.” Boilesen vindt het jammer dat hij geen bijdrage heeft kunnen leveren aan de landstitel. “Natuurlijk was ik vorige week hartstikke blij toen we kampioen werden. Maar ik was vooral blij voor mijn medespelers en de supporters. Voor mezelf vond ik het vooral mooi dat we volgend seizoen opnieuw in de Champions League spelen. Hopelijk kan ik in die wedstrijden mijn bijdrage leveren.”

In de laatste week van juni begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daar kijkt Boilesen naar uit. “De datum 24 juni staat met grote letters in mijn agenda. Straks bij de eerste training start ik weer met een schone lei. Daar verheug ik me enorm op. Maar ik ga nu eerst lekker op vakantie. Na een jaar lang revalideren ben ik daar wel aan toe. Het is goed om mijn hoofd even leeg te maken.”  

Reageren op dit bericht