Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 december 2011 14:08 – Bron: Ajax.nl

Nicolás Lodeiro zijn tijd bij Ajax kent zijn ups and downs. Toen de Uruguayaan naar Amsterdam kwam kreeg hij onder Martin Jol speelminuten en in de beker tegen Go Ahead Eagles bekroonde Lodeiro een basisplaats met een doelpunt. Hij zat daarna bij de selectie van Uruguay voor het WK. Maar daar raakte hij geblesseerd, en dat koste hem bijna een heel seizoen. Afgelopen zomer won hij wel weer de Copa America met Uruguay.

Waar een blessure hem heel veel speelminuten kostte, waren het juist blessures van anderen die hem een ‘nieuwe kans’ gaven. Frank de Boer moest een oplossing in de spits zoeken na blessures van Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong en Dmitri Bulykin. “Voor mij was het natuurlijk geweldig dat de trainer voor mij koos. De afgelopen maand heb ik alle wedstrijden gespeeld. En dat is een groot verschil in vergelijking met de periode ervoor. Eindelijk speel ik nu. Dat is het belangrijkste. Ik geniet oprecht van elke minuut in Ajax 1”, vertelt Lodeiro.

Hij scoorde tegen Excelsior zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van Ajax. En ook tegen Real Madrid en RKC vond hij het net, maar die goals werden onterecht afgekeurd. “Dat was gewoon pech”, stelt de international. “Gelukkig hebben die afgekeurde goals niets aan mijn vertrouwen afgedaan. Ik heb immers laten zien dat ik kan scoren. Maar dat geldt voor mij persoonlijk, voor het team staat de overwinning uiteraard voorop. En of ik dan scoor of een assist geef, maakt me niet zoveel uit. Al wil iedere speler natuurlijk scoren, dat spreekt voor zich.”

Zondag speelt Ajax haar laatste competitiewedstrijd van het huidige kalenderjaar. Lodeiro kan normaal gesproken weer rekenen op een basisplaats tegen ADO Den Haag. Hij verwacht een moeilijk duel, maar voor hem is één zaak duidelijk. “In de ArenA moeten drie punten voor ons altijd het uitgangspunt zijn. Een vroege goal kan helpen, maar met een winnend doelpunt in de laatste minuut ben ik ook blij. Als we maar winnen. Hopelijk sluiten we het jaar mooi af.”  

Reageren op dit bericht