Ajax Uitshirt 2017-2018

Een nieuw seizoen met een nieuw shirt

Met een verdiende 2e plek in de competitie en het halen van de finale in de Europa League mogen we spreken van een geslaagd seizoen. Onder leiding van Peter Bosz hebben we mogen genieten van aanvallend voetbal vol pressie. De tegenstander onder druk zetten. Ballen snel veroveren. Aanvallen en verdedigen met het hele team. Alles zat erin. Davinson Sanchez, voor het eerst in het Ajax shirt, was heer en meester achterin. Dit deed hij samen met de doorgebroken Matthijs de Ligt. Achter hen stond de talentvolle keeper Andre Onana in het keepersshirt van Ajax. Onana heeft ons in positieve zin verbaasd met zijn voetballend vermogen en uitstekende reddingen het hele seizoen door.

Op het middenveld zorgde Lasse Schöne, Davy Klaassen en Hakim Ziyech voor de controle en het creëren van kansen en goals. In de aanval was er de ijskoude killer spits Kasper Dolberg die ons liet genieten van heerlijke goals. Hij werd geholpen door snelle buitenspelers als Justin Kluivert, Amin Younes, Bertrand Traoré en David Neres. Allen in staat om hun tegenstander uit te spelen met flitsende acties. Vooral in de thuiswedstrijden (Europees of in de competitie) als de spelers het rood-witte Ajax thuisshirt droegen was het genieten. Sommige wedstrijden waren net gala voorstellingen. Een voorbeeld voor het Nederlandse voetbal.

Ook braken er voorzichtig een aantal grote talenten door. Frenkie de Jong maakte zelfs minuten in de Europa League finale tegen Manchester United. Hij deed dit met verve. Net als Donny van de Beek, hij maakte ook veel minuten dit seizoen en was een aantal keer belangrijk met assists en goals. Abdelhak Nouri luidde zijn debuut meteen in met een goal, uit een vrije trap tegen Willem II. De herinneringen en ervaringen neemt de selectie mee naar het nieuwe seizoen met een nieuw rood-wit Ajax shirt en een blauw uitshirt. Een mooie shirt-collectie ontworpen door Adidas, te vinden in de etalage van Sportshowroom.

Ajax Thuisshirt 2017-18

Het wordt ook een nieuw seizoen met een een nieuwe coach: Marcel Keizer. Dit omdat Peter Bosz Ajax heeft verlaten voor de prachtige uitdaging die hem te wachten staat bij het grote Borussia Dortmund. Zoals elk jaar zijn er ook spelers vertrokken. Kenny Tete en Bertrand Traoré zijn beide naar Olympique Lyon gegaan. Aanvoerder Davy Klaassen maakte de overstap naar Engeland. Everton is zijn nieuwe bestemming. Deze lege gaten in de selectie maken weer ruimte voor talenten als Donny van de Beek en Frenkie de Jong om definitief door te breken en bepalend te zijn voor het team. Zij kunnen gaan schitteren in het nieuwe AFC Ajax shirt. Daar zijn deze grote talenten zeker toe in staat.

Ook is er een oude bekende terug gekeerd. Klaas Jan-Huntelaar laat Schalke 04 achter zich om van waarde te kunnen zijn voor Ajax. Een speler met veel ervaring die deze selectie goed kan gebruiken. De voorbereiding is in volle gang en iedereen kijkt uit naar de eerste wedstrijd van seizoen 2017/2018. Kan Ajax onder Marcel Keizer hetzelfde aanvallende en aantrekkelijke voetbal spelen als het afgelopen jaar? Maar dan dit seizoen met het kampioenschap als beloning?! De tijd zal het leren. Aan de talentvolle lichting zal het zeker niet liggen. Wij verheugen ons in ieder geval om Ajax weer te zien voetballen!

Bron:
Sportshowroom

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.