Nigel de Jong

Nigel de Jong: ‘Er is contact geweest met Ajax’

Nigel de Jong had afgelopen zomer graag teruggekeerd naar Ajax, dat vertelt hij in gesprek met de NOS. De verdedigende middenvelder kwam niet meer voor in de plannen van Galatasaray. “Er is contact geweest. Deze zomer nog”, aldus De Jong die in december zijn contract bij Galatasaray liet ontbinden en uiteindelijk naar FSV Mainz verkaste. “De rol die ik nu bij Mainz heb, kan ik ook vervullen bij Ajax. Maar het moet wel van twee kanten komen. Ik sluit nooit de deur voor Ajax.”

“Mainz speelt pas sinds 2009 in de Bundesliga. Ze zijn er nooit een lange tijd in gebleven. Het is de club waar Jürgen Klopp begon als trainer, net als Thomas Tuchel. De intentie van Mainz is om talenten op te leiden en weer door te verkopen”, maakt de 81-voudig international de vergelijking met Ajax. “Ze missen hier alleen een beetje de mentaliteit. Nou, dan hebben ze aan mij wel een goede”, grapt hij.

De Jong sluit niet alleen uit dat hij bij Ajax terugkeert. Hij hoopt zelfs ooit weer zijn opwachting te gaan maken in het Nederlands Elftal. “Ik ben nooit gestopt bij het Nederlands elftal en dat zal ik ook nooit doen. Maar ik moet eerst hier een serie goede duels neerzetten, wie weet komt Oranje dan nog. Zo niet, dan is het ook geen probleem. De tijd zal het leren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.