Nijland wil Ajacieden huren: “Goede spelers”, transfer Doan “Nog geen optie”

Directeur Hans Nijland zit met zijn club FC Groningen in zwaar weer. De eerste helft van het seizoen 2018/19 wordt afgesloten met een vijftiende plek in de Eredivisie en degradatie is een serieus gevaar. Nijland zoekt dan ook versterking en in die zoektocht is hij uitgekomen in Amsterdam.

FC Groningen zou in 2019 de Ajax-talenten Kaj Sierhuis en Dani de Wit willen huren. Mateo Cassierra, nu nog actief in Groningen, mag weer terugkeren bij Ajax. De Colombiaanse spits kan niet aarden in het hoge Noorden. Nijland wil het Ajax-duo er graag bij hebben: „Het zijn goede spelers.” De clubbestuurder had daarover vorige week ‘een constructief onderhoud’ met de Ajax-directeur Marc Overmars en hoofd scouting Henk Veldmate.

„We mopperen in het Noorden wel eens over Ajax, maar we mogen toch heel tevreden zijn over de warme band die er tussen onze clubs bestaat”, zegt Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden. „In het verleden zijn er al eens succesvolle verhuurconstructies geweest met bijvoorbeeld Michael Reiziger en Daley Blind. Sinds Marc Overmars en Henk Veldmate in de leiding zitten van Ajax is er weer uitstekend contact en wederzijdse waardering. Het is een zeer nuttige relatie voor onze club.”

Tussen beide partijen werd er ook over Ritsu Doan gesproken. „Maar dat is op dit moment geen optie voor Ajax”, aldus de directeur van FC Groningen. In de media gaan er transferbedragen rond van 15 of zelfs 20 miljoen, maar zoveel zal de Japanse international niet opbrengen. „We moeten wel even met beide benen op aarde blijven staan.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.