‘Noa Lang botste in de groep vooral met de oudere spelers’

                                                                                                                Nourdin Boukhari is, behalve ex-speler van Ajax en trainer van Jong Sparta Rotterdam, ook de voormalige stiefvader van ex-Ajacied Noa Lang. Boukhari heeft nog dagelijks contact met de huidige speler van Club Brugge. “Het was niet de vraag óf Noa zich aan de wereld zou tonen, maar alleen wanneer”, aldus Boukhari.

In oktober 2020 vertrok de jeugdinternational op huurbasis naar Brugge, met een verplichte optie tot koop van naar verluidt zes miljoen euro. “Hij moest minuten krijgen om te schitteren. Helaas bleven die door een gebrek aan vertrouwen uit”, zegt Boukhari in een interview met De Telegraaf.

Ajax-trainer Erik ten Hag was niet de enige die niet veel op had met de 21-jarige aanvallende middenvelder. “Hij botste in de groep vooral met de oudere spelers”, vervolgt Boukhari, die tussen 2002 en 2006 in totaal 102 wedstrijden (19 doelpunten) uitkwam voor Ajax 1. “Als ik een routinier was geweest, had ik zo’n talent gesteund, geknuffeld en aangegeven wat hij wel en niet moest doen. Noa heeft geen makkelijk karakter. Maar juist bij Ajax moeten ze weten dat dit vaak de uitzonderlijke spelers zijn, die wedstrijden voor je kunnen beslissen.”

Lang staat inmiddels op twaalf doelpunten en zes assists in alle competities voor de Belgische club. Boukhari is trots. “Hij wilde slagen bij een betaaldvoetbalorganisatie, startte bij Feyenoord en ging naar zijn droomclub Ajax. Het liefst had ik hem daar jaren in het eerste zien spelen, maar dat hij nu uitblinkt, scoort en assists geeft bij Club Brugge maakt me even blij. Iedereen ziet dat hij fantastisch kan voetballen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.