Abdelhak Nouri

NOS: Ajax en familie Nouri akkoord over schadevergoedingsregeling

Bron

Ajax en de familie Nouri hebben na ruim vier jaar overeenstemming bereikt over een schadevergoedingsregeling, meldt NOS. Daardoor is van een arbitragezaak tussen Ajax en kamp Nouri geen sprake meer.

Abdelhak Nouri zakte op 8 juli 2017 in het Oostenrijkse Mayrhofen in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. De talentvolle Ajax-middenvelder bleek hartritmestoornissen te hebben. De reanimatie verliep slecht en daardoor werd er kostbare tijd verloren. Nouri liep ernstige en blijvende hersenschade op. Ajax-directeur Edwin van der Sar gaf een jaar later toe dat de behandeling op het veld tekort heeft geschoten.

Beide partijen kwamen echter niet tot een schadevergoedingsregeling. Een arbitragezaak zou dus duidelijkheid moesten gaan brengen, maar die is dus van de baan. Deze zaak zou in oktober moeten dienen.

Het betreft de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld. Het bedrag waarover overeenstemming is bereikt zal niet bekend worden gemaakt.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.