Nouri wacht geduldig op zijn kans

1441714904

Abdelhak Nouri is wederom met de eerste selectie meegereisd naar het trainingskamp in het Turkse Belek. Hij staat al jaren bekend als één van de grootste talenten uit de Ajax kweekvijver, maar tot een debuut in het eerste kwam het nog niet. Waar leeftijdsgenoten als Donny van de Beek en Vaclav Cerny al wel hun kans kregen, moet Nouri vooral geduld hebben.

Oud-verdediger Michel Kreek trainde Nouri in de E1, D1 en C1 bij Ajax en is er heilig van overtuigd dat de 18-jarige balgoochelaar het zal gaan maken in het eerste elftal: “Dat hij nu weer mee is naar Turkije laat wel zien dat Frank veel vertrouwen in hem heeft. Die jongen hoort al heel zijn leven dat hij het gaat maken. Ik denk dat hij daar wel mee om kan gaan,” tekent het AD op uit de mond van Kreek.

De nuchtere Nouri hoopt vanzelfsprekend dat hij snel zijn debuut in het eerste elftal mag maken. Toch is hij zich ervan bewust dat de concurrentie op het Amsterdamse middenveld moordend is. Naast Nouri beschikt Frank de Boer nog over Van de Beek, Serero, Bazoer, Klaassen, Gudelj en Schöne die allemaal graag een plekje in de basiself willen hebben.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.