Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui: ‘Blijf wachten op mijn kans’

Noussair Mazraoui is een vaste waarde bij Jong Ajax. Vorig jaar was zijn eerste seizoen in de Jupiler League en was bij 12 goals betrokken in 33 gespeelde wedstrijden. Dit jaar is hij één van de meer ervaren spelers in het elftal van Michael Reiziger. “Ik heb wel al een jaartje Jupiler achter de rug; er zijn dit jaar jonge jongens bijgekomen die hun eerste jaar op dit niveau spelen. Natuurlijk probeer je ze te helpen waar je kan en elkaar te inspireren.”

Mazraoui wordt ingezet op verschillende posities, maar wat is zijn favoriete plek? “Ik heb tegen de trainer gezegd dat de 8- en 10-positie als aanvallende of verdedigende middenvelder mijn beste posities zijn. Daar komen mijn kwaliteiten het best tot hun recht. Als de boys van Ajax 1 terugkomen, blijf ik altijd spelen, omdat ik multifunctioneel inzetbaar ben. Als rechtsbuiten kreeg ik tegen Telstar in de eerste 20 minuten niet zo vaak de bal. Dus ging ik mijn geluk op het middenveld beproeven.”

Met zijn vele speelminuten in Jong Ajax, hoopt hij ook op een debuut in het eerste elftal. Die mogelijkheid kan komen als Ajax in de KNVB Beker tegen ASV De Dijk speelt. Wedstrijden waarin jeugdspelers wel vaker hun debuut wordt gegund. Toch heeft hij geen haast. “Natuurlijk is er een klein beetje hoop dat je kan debuteren. Maar als ik er niet bij zit, ben ik niet teleurgesteld. Ik heb geduld en blijf wachten op m’n kans. Wanneer de tijd rijp is, komt die kans vanzelf wel.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.