Abdelhak Nouri

NRC: ‘Ajax en KNVB sinds 2014 op de hoogte van hartafwijking Nouri’

Ajax en de KNVB waren sinds april 2014 al op de hoogte van een hartafwijking bij Abdelhak Nouri, zo meldt het NRC naar aanleiding van hun eigen onderzoek. De hartafwijking werd bij een medische controle van de KNVB geconstateerd, maar de afwijking werd gezien als ongevaarlijk. De nationale voetbalbond meldde deze informatie schriftelijk aan Ajax.

Op 8 juli van dit jaar tijdens de oefenwedstrijd Ajax – Werder Bremen viel Nouri ter aarde met hartritmestoornissen. Na reanimatie was het grote Ajax-talent buiten levensgevaar, maar op 13 juli werd bekend dat Nouri ernstige en blijvende hersenschade had opgelopen.

Khalid Kasem, advocaat en woordvoerder van de familie Nouri, reageert geschokt op de resultaten van het onderzoek: “Het nieuws dat in april 2014 bij Abdelhak een hartafwijking is geconstateerd, is voor de familie een enorme schok”, zegt Kasem. “Als de familie eerder kennis zou hebben gehad van een hartafwijking hadden zij aangedrongen op diepgravend vervolgonderzoek en regelmatig terugkerende tests om te beoordelen wat de aard en risico’s van een dergelijke afwijking zijn. Dit alles is niet gebeurd, zo moet de familie helaas constateren.” 

Ook zou de reanimatie van Nouri te wensen over hebben gelaten. “De signalen dat de zorg op het veld niet adequaat is geweest, heeft de familie, veelal informeel, van verschillende medici te horen gekregen”, aldus Kalem. Ajax laat via een woordvoerder weten nog niet te willen ingaan op deze zaak “aangezien het een medisch en dus vertrouwelijk dossier betreft. Daarnaast heeft onze dokter zich te houden aan het beroepsgeheim. Wij communiceren rechtstreeks met de familie Nouri over de zaken aangaande Abdelhak, en niet via de media”, aldus de woordvoerder. 

Ajax en de familie Nouri zouden, volgens het NRC, inmiddels verwikkeld zijn in een juridische zaak en beide partijen hebben inmiddels een letseladvocaat in de arm genomen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.