Dennis Bergkamp

“Nu is Keizer hoofdtrainer en Ouaali hoofd opleidingen door Bergkamp”

Dennis Bergkamp was een geweldige voetballer. Als assistent-trainer is hij niet zo geweldig. The Non-Flying Dutchman heeft het aan de stok gehad met Johan Cruijff, Wim Jonk, Orlando Trustfull, Peter Bosz en ook met Marc Overmars verloopt de samenwerking niet meer zo soepel.

Ook columnist en Ajax-volger Henk Spaan is het beleid van Bergkamp beu. “Het is gewoon een enorme beleidsmatige vergissing van het Technisch Hart. Bergkamp heeft in de vijf jaar dat hij bij Ajax zit heel veel mensen ontslagen of laten lopen”, zegt Spaan in het voetbalprogramma Rondo. “Dokter Edwin Goedhart heeft nog net op tijd ontslag genomen of had weg gemoeten, Bergkamp heeft heel veel fysiotherapeuten ontslagen, waarna ze een of andere atletiektrainer uit Zuid-Afrika hebben gehaald. Die werd hoofd medische zaken.”

Spaan vindt het mogelijke ontslag van Keizer dan ook niet meer dan symptoombestrijding. Het probleem (Bergkamp, Van der Sar, Henrichs) ligt veel dieper. “Uiteindelijk heeft Bergkamp ook Wim Jonk en Ruben Jongkind weg gekregen. Allemaal conflicten. Toen was er ook nog een conflict met Bosz. Bergkamp ontkent dat, maar dat geloof ik niet. En nu is Keizer hoofdtrainer en Saïd Ouaali hoofd opleidingen door Bergkamp. Het zou onbestaanbaar zijn om Keizer nu te ontslaan”, aldus de vroegere televisiepresentator.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)
Bron:
Rondo (Ziggo Sport)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.