[Officieel] Ajax bevestigt transfer Ziyech naar Chelsea

Hakim Ziyech speelt vanaf komend seizoen in de clubkleuren van Chelsea. Ajax heeft de transfer van haar spelmaker naar de Londenaren officieel bevestigd op haar clubsite. De Amsterdammers maken melding van een transfer per 1 juli 2020 waarbij Chelsea een afkoopsom betaalt van 40 miljoen euro. Dit bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot 44 miljoen euro. Het contract van Ziyech bij Ajax liep tot medio 2022.

Ziyech kwam in de zomer van 2016 over van FC Twente en debuteerde voor Ajax op 11 september van dat jaar. Sindsdien speelde de Marokkaans international maar liefst 160 officiële wedstrijden in het Ajax-shirt, waarin hij 48 goals maakte en maar liefst 82 assists wist te geven. Een vertrek van Ziyech hing al een tijdje in de lucht, maar de aanvallende middenvelder verkoos in het verleden een langer verblijf bij Ajax boven een transfer naar bijvoorbeeld AS Roma of Sevilla. Tot wanneer Ziyech tekent bij Chelsea is nog onbekend.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.