OFFICIEEL: Ajax bevestigt verhuur Dijks

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 31 januari 2017 21:25 – Bron: Ajax.nl

1456587480

Mitchell Dijks maakt het seizoen op huurbasis af bij Norwich City. De tijdelijke transfer hing al een paar dagen in de lucht, maar is nu ook officieel bevestigd door Ajax. Hoewel het om een verhuur gaat van een periode van vier maanden, is de kans aanwezig dat Ajax Dijks niet meer terugziet in Amsterdam. Norwich heeft namelijk een optie tot koop bedongen in het huurcontract.

Dijks doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 5 augustus 2012 tijdens de Johan Cruijff Schaal welke met 4-2 verloren ging tegen PSV. Hij kwam de rest van het seizoen slechts zesmaal in actie, waarna hij werd verhuurd aan eerst sc Heerenveen, om vervolgens een jaar later te worden verkocht aan Willem II. Na een sterk jaar in Tilburg besloot Ajax hem echter terug te halen naar Amsterdam.

Onder Frank de Boer was hij vaste waarde in het basiselftal, maar Peter Bosz maakte in de loop van het seizoen een andere keuze. Dijks was tweede keus achter Daley Sinkgraven en besloot dat het beter was om speelminuten te gaan maken bij Norwich City. Tot op heden kwam de linksback 68 keer in actie namens de Amsterdammers, gaf daarin tien assists, maar wist nooit te scoren. Het contract Dijks loopt nog tot medio 2018.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.