OFFICIEEL: Ajax contracteert Heiko Westermann

Heiko Westermann is de nieuwste aanwinst van Ajax. Op de officiële website wordt de komst van de 32-jarige mandekker wereldkundig gemaakt. De Duitser komt over van het Spaanse Real Betis Sevilla en tekent een contract dat hem voor twee jaar bindt aan de club uit Amsterdam.

Westermann speelde alvorens hij in Spanje belandde voor Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04 en Hamburger SV. Na zijn interland debuut in februari 2008 kwam de veelzijdige verdediger 27 keer uit voor de nationale ploeg van Duitsland. Hierin wist hij ook vier keer het net te vinden. Westermann maakte deel uit van de Duitse selectie op het EK 2008 waar in de finale verloren werd van Spanje.

De Duitser is erg te spreken over zijn overstap naar Amsterdam. “Ik ben heel happy met mijn contract bij Ajax. We hebben vorige week een geweldig gesprek gehad. Toen wist ik direct: ik wil graag naar Ajax. Het is fantastisch dat het allemaal zo snel is gegaan. Ajax is een prachtige club met een wereldberoemde filosofie. Het is een jong team met veel grote talenten. Dankzij mijn jarenlang ervaring in de Bundesliga en het afgelopen jaar in Spanje kan ik de jonge spelers bij Ajax helpen. Ik kan mijn ervaring op hen overbrengen,” zo besluit Westermann.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.