Officieel: Ajax geen kampioen, wel nummer 1 en naar Champions League

Ajax eindigt het seizoen 2019-2020 op de eerste plaats, is ”niet officieel tot kampioen uitgeroepen” en mag zo goed als zeker de groepsfase van de Champions League in. De heeft de KNVB vanmiddag besloten.

Het is daarmee voor het eerst sinds 1944-1945 dat er geen landskampioen in de Eredivisie wordt gekroond. De groepsfase van Champions League is voor Ajax nog niet 100 procent zeker omdat de ontknoping van de huidige editie nog stil ligt vanwege de coronacrisis. De hoogst genoteerde club van de nummer elf op de Europese coëfficiënten-lijst is Nederland en Ajax moet normaliter instromen in de voorronde, tenzij de Champions League-winnaar zich ook via de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal.

ADO en RKC waren de nummers zeventien en achttien van de huidige (eind)stand. Zij degraderen niet naar de eerste divisie. Er volgt géén promotie voor SC Cambuur en De Graafschap, de nummers een en twee van de eerste divisie. Dit leidde tot emotionele taferelen, want de stemming van de betaalde voetbalclubs gaf een andere uitslag. Iets wat de komende dagen en weken nog voor de nodige gespreksstof zal zorgen.

Ajax dus nummer 1 en naar de Champions League, AZ Alkmaar nummer 2 en naar de voorronde Champions League. Feyenoord (nummer 3), PSV (4) en Willem II (5) plaatsen zich voor de (voorronde van de) Europa League. Een hard gelag voor FC Utrecht, want de Domstedelingen bereikten de KNVB-bekerfinale en met een duel minder gespeeld stonden ze drie punten achter op Willem II. Wat zuur!

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.