[Officieel] Ajax haalt Rijkhoff terug naar Amsterdam

Julian Rijkhoff is weer Ajacied. De 19-jarige spits werd op de slotdag van de winterse transfermarkt overgenomen van Borussia Dortmund voor zo’n 1,5 miljoen euro. Rijkhoff speelde vanaf zijn zevende al in de jeugdopleiding van Ajax, maar besloot de Amsterdamse club in 2021 te verruilen voor Dortmund. Daar kwam hij enkel in de jeugd in actie waar hij veel scoorde, maar de spits was niet tevreden met zijn perspectief om door te groeien. Daarom had hij toch interesse in een terugkeer naar Amsterdam.

De RvC van Ajax hield de transfer in eerste instantie nog tegen, omdat ze kritischer zijn geworden op aankopen na de slechte transferzomer van 2023. Mede omdat ook de Ajax-scouting het unaniem eens is dat Rijkhoff een versterking is voor Ajax, heeft de RvC groen licht gegeven. Daarmee troeft Ajax onder meer FC Barcelona en Manchester City af die ook geïnteresseerd waren om Rijkhoff vast te leggen. Hij heeft een contract getekend dat hem tot medio 2027 aan Ajax heeft verbonden.

Waarnemend technisch directeur Kelvin de Lang is blij de komst van Rijkhoff. “Julian zal worden toegevoegd aan de trainingsgroep van Ajax 1, maar zal zijn wedstrijden de komende tijd bij Jong Ajax gaan spelen. We zijn heel blij dat Julian ondanks de interesse van een aantal grote clubs met volle overtuiging voor een terugkeer naar Ajax heeft gekozen om hier voor zijn kans te vechten.”

Rijkhoff zelf is opgelucht dat het rond is. “Het waren zenuwslopende dagen. Ik ben blij dat het allemaal op z’n pootjes terecht is gekomen. Ik ben met Ajax opgegroeid, mijn familie zijn allemaal Ajacieden en ik ben zelf ook ras-Ajacied. Ik ken bijna iedereen hier, ook nog veel oude teamgenoten. Ik heb altijd gezegd dat ik nog terug wilde keren bij Ajax en ben blij dat het gebeurt is. Voor mijzelf is dit ook de beste keuze.”

Spijt van zijn eerdere stap naar Dortmund heeft hij allerminst. “Ik ben bij Borussia Dortmund volwassen geworden, heb hard leren werken en heb ook gewerkt aan mijn discipline en leren omgaan met tegenslagen. Het heeft mij een completer mens en een completere speler gemaakt. Daar is ook nog veel ruimte voor verbetering en die stappen ga ik hier zetten. Mijn doel is om zo snel mogelijk in het eerste te komen. Daar ga ik alles aan doen. Het is altijd een droom geweest om voor Ajax in de ArenA te spelen en die droom kan ik nu voortzetten.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.