Ajax Logo

[Officieel] Ajax huurt Mohamed Ihattaren met optie tot koop

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Juventus FC en Mohamed Ihattaren, meldt Ajax.nl. De aanvallend ingestelde speler wordt per direct gehuurd van de Italiaanse club. De huur kent een looptijd van bijna een jaar, tot en met 31 december 2022.

In de overeenkomst is tevens een optie tot koop opgenomen. Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV tussen 2010 en 2019. Afgelopen zomer maakte de speler de transfer naar Juventus. De Italiaanse club verhuurde hem direct aan Serie A-club Sampdoria, waar de linkspoot niet in actie kwam. Ihattaren kon niet aarden in Zuid-Europa en keerde de club snel de rug toe.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Mo Ihattaren is nog maar 19 jaar en geldt als een van de grootste talenten van ons land. Alleen heeft hij door omstandigheden al erg lang geen wedstrijden gespeeld. Bij ons gaat hij bij Jong Ajax verder werken aan zijn fitheid. Daar kan hij vervolgens laten zien dat hij nog altijd de goede speler is die we kennen. Ik ben erg benieuwd. Wij bieden hem deze kans en wij gaan hem helpen, maar het begint natuurlijk bij hemzelf en dat weet hij”, aldus de Ajax-directeur.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.