Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 08 september 2015 14:11 – Bron: Ajax.nl

Ajax heeft Francesco Antonucci gecontracteerd. De komst van het Belgische toptalent hing al een tijdje in de lucht, maar de 16-jarige middenvelder zette dinsdag zijn handtekening onder een contract dat het hem voor drie jaar, tot medio 2018, aan Ajax verbindt. Antonucci is afkomstig uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Hij staat bekend als een van de grootste talenten van België.

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk is blij met het binnenhalen van de Belg. ”,,Francesco is een creatieve middenvelder die heel makkelijk passeert en daardoor een overtal kan creëren. Hij verkiest Ajax boven de gerenommeerde opleiding van Anderlecht en dat is een mooi compliment voor onze club, maar ook voor onze scouting die dit talent wist aan te trekken.”

Ook de jeugdspeler zelf is blij dat hij Ajacied is. ”Ik ben heel blij om hier te mogen gaan spelen. Ajax is een club met een mooie historie. Bovendien heb ik hier veel perspectieven. De individuele aandacht die je hier krijgt van professionele coaches geeft veel vertrouwen. Ik hoop snel in het eerste van Ajax te mogen debuteren en mooie prijzen te winnen met de club.’