[UPDATE] Transfer Tadic volledig afgerond

Ajax heeft zich definitief versterkt met Dusan Tadic. De Servische spelmaker tekent na afloop van het WK van Servië een contract dat hem tot medio 2022 aan de Amsterdamse club gaat verbinden, zo meldt de club op haar website. Met de transfer is een bedrag van 11,4 miljoen euro gemoeid dat op kan lopen tot 13,7 miljoen euro door middel van bonussen.

“De komst van Dusan Tadic betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie”, aldus Marc Overmars na de bekendmaking van de komst van Tadic. “Hij is op meerdere posities inzetbaar, zowel op het middenveld als voorin. Zijn ervaring is bovendien belangrijk voor de vele jonge talenten die we in de selectie hebben. Hij is een ‘winnaar eerste klas’ en dat soort spelers heb je er graag bij”, stelt de directeur voetbalzaken.

Ook Erik ten Hag is erg blij dat de transfer is afgerond. “Dat wij een speler als Dusan Tadic aan ons kunnen binden, is een ongelooflijk goede zaak voor Ajax en voor de spelersgroep. Hij kan een ploeg aan de hand nemen, zowel op als buiten het veld. Hij moet één van de sterkhouders en leiders worden, zowel verbaal als non-verbaal. Het is geweldig voor Ajax, de fans en het Nederlands voetbal. Het is een speler die ook attractief is.”

Wanneer Tadic aansluit is nog onbekend. Dat heeft te maken met het feit dat Servië nog actief is op het WK en hoe ver dat land gaat komen. Woensdagavond moeten de Serviërs winnen van Brazilië om de groepsfase te overleven, anders is het toernooi over en uit.

[UPDATE – 3-7-2018]
Dusan Tadic is officieel Ajacied. De transfer was al in kannen en kruiken, maar omdat Tadic zich destijds nog op het WK begaf, had hij zijn contract nog niet getekend. Nu heeft de Servische spelmaker zijn handtekening definitief onder een vierjarig contract gezet waarmee de transfer naar Ajax volledig is afgerond.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.