OFFICIEEL: Ajax versterkt zich met Ziyech

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 30 augustus 2016 17:14 – Bron: Ajax.nl

1470811512

Ajax heeft zich per direct versterkt met Hakim Ziyech. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt voor zo’n elf miljoen euro over van FC Twente. Hij heeft een contract getekend dat hem voor vijf seizoenen aan de Amsterdamse club heeft verbonden. Daarmee is de transfersoap rondom Ziyech eindelijk afgelopen. De deal is binnen een week rondgekomen nadat Ajax verloor van zowel Willem II als FK Rostov, en omdat men verwacht dat er nog spelers gaan vertrekken. Hij gaat bij Ajax spelen met rugnummer 22. Hij poseerde al met het shirt.

Ziyech begon zijn profcarrière bij sc Heerenveen, waar hij op 19-jarige leeftijd debuteerde in de Eredivisie. Na twee seizoenen maakte de spelmaker de overstap naar het toen nog grote FC Twente. Hij veroverde snel een basisplaats en bleef altijd rustig tijdens de afgelopen roerige periode in Enschede. Tot op heden speelde Ziyech in totaal 103 officiële wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 39 goals wist te maken en 38 assists gaf. Inmiddels speelde hij ook vijf interlands voor Marokko waarvoor hij twee doelpunten wist te maken.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.