OFFICIEEL: Bosz nieuwe hoofdtrainer Ajax

1463039367

Ajax heeft Peter Bosz aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. Dat bevestigt de club op haar officiële website. De oefenmeester komt over van Maccabi Tel Aviv waarmee hij dinsdag de bekerfinale verloor. Vorige week greep hij al net naast de landstitel met de Israelische club. Bosz, die dus de zware taak heeft om Frank de Boer op te volgen, heeft een contract getekend dat hem tot medio 2019 aan de club heeft verbonden. Hij was eerder onder andere al hoofdtrainer van Heracles Almelo en Vitesse.

Bosz is blij met zijn nieuwe functie. “Dit is een mooi moment voor mij als trainer. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dolgraag in de Nederlandse top wilde werken. Om die reden had ik ook een bepaling in mijn contract bij Maccabi op laten nemen, waardoor ik deze stap nu kan maken. Het is eervol dat Ajax mij benaderde voor deze functie. Ik ben ontzettend ambitieus en dat is Ajax ook. Dat wist ik al, maar dat bleek eens te meer uit de gesprekken die we voerden. Het is nu tijd voor vakantie zodat ik daarna vol energie kan beginnen aan de klus in Amsterdam.”

Ook Edwin van der Sar verheugt zich op de samenwerking. “Met Peter Bosz denken wij een trainer in huis te hebben gehaald die onze talentvolle selectie nog beter kan maken”, aldus de voormalig profkeeper op het digitale huis van Ajax. “De clubs die hij trainde speelden onder hem altijd technisch verzorgd en aanvallend voetbal en dat past bij Ajax. Peter is ervaren en heeft een duidelijke visie. Wij zijn erg tevreden met het feit dat hij naar Ajax komt.” De selectie van Ajax zal op 27 juni beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.