[Officieel] Brobbey in de zomer weg bij Ajax

Sinds Patrick Kluivert is er geen spits uit de eigen opleiding doorgebroken. Niet vreemd, want voordat ze doorbreken worden ze al weggekaapt door allerlei louche zaakwaarnemers. Zo ook Brian Brobbey.

De net 19-jarige spits vertrekt komende zomer transfervrij uit Amsterdam, meldt Ajax.nl. De speler zelf zei meerdere keren dat de contractverlenging wel goed zou komen. Waar hebben we dat meer gehoord

De speler en zijn management hebben aan Ajax laten weten het op 30 juni 2021 aflopende contract niet te verlengen. Brobbey speelde vanaf 2010 in de jeugdopleiding van Ajax. Tijdens de wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard (5-2) op 31 oktober 2020 maakte hij zijn debuut en zijn eerste goal in de hoofdmacht van Ajax. Brobbey kwam tot nu toe zes keer in actie voor Ajax 1 en scoorde twee keer.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.