OFFICIEEL: David Neres is officieel Ajacied

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 31 januari 2017 21:58 – Bron: Central FOX Brasil

1385635023

Sao Paulo lijkt eindelijk overstag te zijn gegaan inzake David Neres. De Braziliaanse club wees enkele boden van de Amsterdammers resoluut af, maar kan vanwege openstaande schulden het laatste bod niet weigeren. Central FOX Brasil weet te melden dat Ajax 15 miljoen euro zal overmaken naar Brazilië en hiermee 80% van de spelersrechten in handen krijgt.

De 19-jarige Neres speelde tot dusver pas 9 wedstrijden in het eerste elftal van São Paulo en wist hierin 3 keer het net te vinden. De Amsterdamse club toonde al langere tijd interesse in de behendige vleugelspits. Door het naderende vertrek van Anwar El Ghazi wordt het aantrekken van een nieuwe buitenspeler hoogst noodzakelijk geacht. Neres is momenteel actief op het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20, maar zou al medisch gekeurd zijn door Ajax.

UPDATE 21:55
David Neres is officieel speler van Ajax. De Braziliaan komt voor 12 miljoen exclusief bonussen over van São Paulo uit zijn geboorteland. De buitenspeler tekent een contract voor 4,5 seizoen in Amsterdam. Directeur spelerszaken Marc Overmars is in zijn nopjes over de aanwinst. “Neres is een speler die we al een tijdje willen hebben. Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. Hij is een rechtsbuiten die ook op de linkerflank kan spelen, dat is wat we nodig hebben. Hij is nog maar 19 jaar en hij zal hier moeten wennen, maar ik ga ervan uit dat we dit seizoen al plezier aan hem gaan beleven.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.