Davy Klaassen is teruggekeerd bij Ajax! De middenvelder, die met rugnummer 6 gaat spelen, heeft maandag een contract getekend dat hem tot medio 2024 aan de club heeft verbonden. De Amsterdammers nemen Klaassen voor elf miljoen euro over van Werder Bremen. Een bedrag dat middels bonussen op kan lopen tot veertien miljoen euro. Hij speelde tussen 2012 en 2017 al 180 officiële duels voor Ajax waarin hij 55 goals maakte.

Klaassen reageert verheugd nadat hij zijn contract had ondertekend. “Ik ben heel blij om terug te zijn bij Ajax, dat voelt als thuiskomen voor mij. Mijn halve leven heb ik hier doorgebracht en het is fijn hier nu weer te zijn. Ik heb mij altijd verbonden gevoeld aan de club en kijk er dan ook naar uit om het Ajax-shirt weer te mogen dragen”, aldus de aanvallende middenvelder op de clubsite van Ajax.

Ook Marc Overmars reageerde trots dat hij hem heeft terug kunnen halen naar Amsterdam. “Davy is een kind van de club, het is goed dat hij nu op deze leeftijd terugkeert. Hij is  ambitieus en wil met Ajax de komende jaren mooie dingen bereiken, titels behalen. Zijn persoonlijkheid zorgt voor een nog betere balans in onze selectie en bovendien kan hij met zijn ervaring onze jongere spelers helpen om naar een nog hoger niveau door te groeien.”