OFFICIEEL: De Boer vertrekt bij Ajax

1367871451

Frank de Boer stopt als hoofdtrainer van Ajax, dat bevestigt de club op haar website.. Hij heeft zijn beslissing woensdag bekend gemaakt aan de clubleiding. De Boer heeft 5,5 jaar aan het roer gestaan van de Amsterdamse hoofdmacht en wist in die periode vier keer het landskampioenschap te pakken. De afgelopen twee seizoenen zag hij PSV er met de schaal vandoor gaan. De Boer stond 262 officiële duels langs de lijn en wist er maar liefst 157 te winnen. Hij speelde 58 keer gelijk en verloor 47 wedstrijden. Gemiddeld behaalde hij 2,02 punten per wedstrijd.

“Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Eerst als speler en de afgelopen tien jaar als trainer”, aldus De Boer op de website van de Amsterdammers. “Ik heb me bij de D1 en de A1 kunnen ontwikkelen. Ajax gaf mij daarna al snel de kans bij het eerste elftal en daar ben ik de club dankbaar voor. Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014-2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten, daar hebben we alles aan gedaan. Maar het is helaas niet geworden wat wij allemaal hoopten en verwachtten.”

“Ik begon steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor iets anders. Dat is voor mij beter en naar mijn mening ook voor Ajax. Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Een jaar zonder club is ook een optie, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik koester vooral de mooie herinneringen, met het behalen van de 30e landstitel als absoluut hoogtepunt. We hebben veel talenten de kans kunnen geven en hun doorbraak meegemaakt. Ik weet zeker dat dat ook de komende jaren zal gebeuren. Zoals het hoort bij Ajax. Waar ik ook ben, ik zal het nauwlettend blijven volgen. Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.