[OFFICIEEL] De Jong verruilt Ajax voor FC Barcelona

Frenkie de Jong vertrekt na dit seizoen bij Ajax. De middenvelder maakt komende zomer de overstap naar FC Barcelona waarbij een transfersom van 75 miljoen euro is overeengekomen met Ajax welke door bonussen op kan lopen tot 86 miljoen euro, zo meldt Ajax op haar officiële website. “Ik ben trots en blij. Het is een hectische periode geweest met veel geruchten, veel nadenken en praten met familie. Ik ben blij dat het nu achter de rug is”, aldus de eerste reactie van De Jong op Ajax TV.

Er was veel serieuze interesse voor de spelmaker van Ajax. “Ik kon uit genoeg clubs kiezen, dat is zeker. Maar als Barcelona dan echt serieus is, vond ik dat ik die kans moest pakken. Voor mij is dat een droom. Ajax is natuurlijk een droom en de ultieme droom qua topclub is voor mij altijd Barcelona geweest. Messi speelt er natuurlijk nog, iets wat voor mij ook een extra reden is om ernaar toe te gaan. Ik heb er heel goed over nagedacht.”

Vooral het voetbaltechnisch aspect heeft de doorslag gegeven, niet de financiën. “Natuurlijk is het niet zo dat het financieel niet belangrijk is, maar bij elke club zou ik niet slecht verdiend hebben en dat doe ik nu ook al niet. Voor mij is dat geen issue geweest en gaat het vooral om hoe je toekomst en het leven eruit gaan zien. Ik wil een grote voetballer worden en als je goed wordt, ga je er automatisch ook veel bij verdienen.”

De Jong kan zich nu volledig focussen op het komende half jaar met Ajax. “Het heeft me niet afgeleid, maar nu het eruit is is het toch een soort opluchting en kan ik gewoon alleen weer lekker voetballen. Er staan heel veel belangrijke dingen op het spel en dat beseffen we allemaal heel goed in het team. Afgelopen zondag was een domper, dat hebben we goed nabesproken en weten wat er fout is gegaan. Laten we hopen dat we de stijgende lijn nu weer op gaan pakken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.