Officieel: Heitinga rest van dit seizoen hoofdtrainer; Lodeweges assistent

Ajax en John Heitinga zijn overeengekomen dat de 39-jarige trainer de rest van dit seizoen hoofdtrainer is van het eerste elftal, meldt Ajax.nl. Dwight Lodeweges is per direct als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Heitinga.

Heitinga stond afgelopen weekend als interim-trainer aan het roer tijdens Excelsior – Ajax (1-4). De voormalige speler van Ajax was sinds het seizoen 2021/22 trainer van Jong Ajax. De oer-Ajacied is sinds 1990 verbonden aan de Amsterdamse club. In het seizoen 2001/02 maakte de ex-verdediger zijn debuut in Ajax 1. Tussen 2008 en 2015 was de WK-finalist van 2010 actief voor Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. In 2015 sloot de Alphenaar zijn loopbaan af bij Ajax.

Lodeweges tekende bij Ajax een contract dat per direct is ingegaan en loopt tot en met 30 juni 2023. De Nederlandse voormalig profvoetballer was trainer bij o.a. Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Groningen en sc Heerenveen. Bij PSV was hij assistent en bovendien interim-coach, voordat hij in 2018 als assistent bij het Nederlands elftal aan de slag ging.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.