Klaas-Jan Huntelaar

[Officieel] Huntelaar terug naar Ajax

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas Jan Huntelaar, meldt Ajax.nl. De 33-jarige spits tekende in Amsterdam een contract voor één seizoen, tot en met 30 juni 2018.

Huntelaar speelde in de periode 2006 tot en met 2008 ook al bij Ajax. De spits maakte zijn debuut in Amsterdam op 15 januari 2006 in de wedstrijd Ajax-NEC (1-1) en speelde 136 officiële wedstrijden (105 goals) voor de Amsterdamse club. Met Ajax won hij in 2006 en 2007 de KNVB-beker. De 76-voudige international komt transfervrij over van Schalke 04 waarvoor hij de laatste zeven seizoenen actief was.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig. We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.