[Officieel] Huntelaar verlengt contract bij Ajax

Klaas Jan Huntelaar blijft bij Ajax. De spits heeft zijn contract officieel met één jaar verlengd tot medio 2021. “Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax. Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld”, aldus de spits op de officiële clubsite van de Amsterdammers. “Ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer en met Marc. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde. Dat vertrouwen doet me goed. Dus ik ben blij dat we nog een jaar doorgaan.”

Ook Marc Overmars is blij dat Huntelaar nog een jaar lang verbonden blijft aan de Amsterdammers. “Mooi dat hij nog een jaar bijtekent. Wij wilden Klaas Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn”, aldus de directeur voetbalzaken. “Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder.”

Huntelaar keerde in de zomer van 2017 terug bij Ajax en wist dat hij een andere rol zou hebben dan in het verleden. Het beeld vooraf was dat Huntelaar veel vanaf de bank zou starten, en hoewel dat ook vaak gebeurde, wist de spits ook met regelmaat een basisplek te veroveren. Sinds zijn terugkeer kwam hij maar liefst 107 officiële duels in actie voor Ajax en scoorde daarin ook nog 46 keer.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.