OFFICIEEL: Krul per direct naar Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 augustus 2016 21:24 – Bron: Ajax.nl

1471652149

Tim Krul is de nieuwe doelman van Ajax, zo bevestigt de club op haar officiële website. De 28-jarige Hagenees komt voor één jaar op huurbasis over van Newcastle United, waar hij nog een contract heeft tot medio 2018. Ajax heeft geen optie tot koop weten te bedingen. Krul neemt in Amsterdam het rugnummer 1 van Jasper Cillessen over, die op zijn beurt naar FC Barcelona vertrok.

Krul, die al op 17-jarige leeftijd ADO Den Haag verruilde voor Newcastle United en daardoor nog nooit in de Eredivisie heeft gespeeld, is onlangs fit verklaard na driekwart jaar herstel van een kruisbandblessure. Mede daarom kwam hij dit seizoen nog niet in actie. De doelman keepte tot op heden 157 duels in de Engelse Premier League en kwam ook tot acht interlands voor het Nederlands Elftal.

Zondag keept hij nog niet tegen Go Ahead Eagles, omdat hij pas net terug is van de blessure. “Het gaat goed. Ik ben momenteel op het veld bezig met de keeperstrainers en daarna zal ik langzaam aansluiten bij groep. We zullen het per dag bekijken. Aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles zal ik nog niet keepen, dat wordt pas na de interlandperiode. En dan moet ik waarschijnlijk eerst wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen, want wedstrijdritme is anders dan trainingsritme.”

De keuze voor Ajax was niet moeilijk. “Ik vind niet veel clubs gelijkwaardig aan Newcastle. Ajax zit wel in die categorie. Bij Ajax voetballen veel talenten en ik kijk ernaar uit om de ervaring die ik de afgelopen tien jaar heb opgebouwd door te geven aan de jongens hier. Toen ik de sms van Marc Overmars kreeg dat ik hier kon spelen, was ik zeer dankbaar. Ajax is een fantastische club. Ik vind het altijd mooi om met het Nederlands Elftal in de ArenA te voetballen. Dat ik hier straks met Ajax speel, is alleen maar fantastisch.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.