OFFICIEEL: Marcel Keizer nieuwe trainer van Jong Ajax

1385635023

Marcel Keizer is de nieuwe coach van Jong Ajax. De neef van Piet Keizer neemt het takenpakket van Jaap Stam en Andries Ulderink over. De 47-jarige coach stond het afgelopen half jaar aan het roer bij SC Cambuur Leeuwarden. Met de Friese club degradeerde hij dit seizoen rechtstreeks uit de Eredivisie, nadat hij in februari zijn functie bij FC Emmen naast zich neer legde en het stokje van Henk de Jong in Leeuwarden overnam.

Keizer is geen onbekende in Amsterdam. Hij doorliep de jeugdopleiding en speelde tussen 1987 en 1989 vier duels in de hoofdmacht. Het grootste deel van zijn spelerscarrière bracht hij ook door in Leeuwarden. Daarnaast kwam hij nog uit voor De Graafschap en FC Emmen. Keizer begon zijn trainersloopbaan bij SC Telstar en via FC Emmen en Cambuur belandt hij nu dus in Amsterdam.

Per 1 juli treedt Keizer in dienst bij Ajax voor de periode van twee seizoenen. Zelf kijkt hij erg uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Het werken bij een topclub en met top jeugdspelers is een geweldige uitdaging. Het was een keuze tussen twee mooie opties, want Cambuur is ook een heel mooie club. Ajax is de club waar ik ben begonnen. Het technische plaatje bij Ajax en het werken met jeugdspelers die profvoetballer in de top willen worden, is voor mij een belangrijk item geweest om voor Ajax te kiezen. De spelers van Jong Ajax hebben allemaal talent, maar moeten nog heel veel arbeid verrichten om er uiteindelijk te komen. Daar gaan we samen aan werken.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.